Webdesign | Grafisch ontwerp | Online marketing

SSL certificaat: wat is het en waarom is het belangrijk?

[mashshare]

SSL certificaat, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Maar wat is het nou eigenlijk, en waarom is het belangrijk om op je website geïnstalleerd te hebben?

Je hebt vast wel eens gezien dat wanneer je gaat internetbankieren, er in de adresbalk een groen slotje tevoorschijn komt, met voor het webadres https:// in plaats van http://. De S staat hier voor Secure (HyperText Transer Protocol Secure), en dat betekent dat de website over een beveiligde verbinding loopt.

Veiligheid steeds belangrijker

De veiligheid van websites wordt steeds belangrijker. Er wordt dan ook verwacht dat in 2017 veel websites de overstap naar het https:// protocol zullen maken, en dus gebruik zullen gaan maken van een SSL certificaat.

Een aantal redenen om over te stappen op een SSL certificaat

Een aantal redenen waarom dit van belang is:

-Zodra je persoonsgegevens verwerkt (bijvoorbeeld door middel van een contactformulier), eist het College Beschermings Persoonsgegevens (CPB) dat je website over een beveiligde verbinding loopt. Met een SSL certificaat wordt het dataverkeer tussen de website en de bezoeker gecodeerd, dit maakt het een stuk lastiger om gegevens af te luisteren.

-Een SSL certificaat / https verbinding geeft vertrouwen bij je bezoekers. Bij sites zonder SSL certificaat komt er geen groen slotje tevoorschijn voor de adresbalk, maar een i (info). Wanneer je daarop klikt verschijnt in Google Chrome het bericht: “Je verbinding met deze website is niet veilig. Je moet geen gevoelige gegevens (zoals wachtwoorden of creditcards) opgeven op deze site omdat ze kunnen worden gestolen door aanvallers.” Dit kan ervoor zorgen dat bezoekers ongerust worden en afhaken.

Verschillende soorten SSL certificaten

Er zijn een aantal verschillende soorten SSL certificaten verkrijgbaar. Hoe duurder het certificaat, hoe beter de eigenaar van de website wordt nagetrokken door de instanties die de certificaten uitreikt. De kosten voor een standaard SSL certificaat vallen erg mee.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met me op, ik help je hier graag mee verder!

[mashshare]

 

WEBSTUDIO Renée
Rijksweg 68
4255 GM Nieuwendijk
Telefoon: 06 - 496 240 12
Email: renee@webstudiorenee.nl

Lees het privacybeleid.