Webdesign | Grafisch ontwerp | Online marketing

Onderhoud van WordPress, plugins en thema’s

[mashshare]

Het onderhoud van je WordPress websites is erg belangrijk. Met onderhoud bedoel ik in dit geval niet het regelmatig toevoegen van nieuwe content aan je websites. Maar in dit kader heb ik het over technisch onderhoud.

WordPress is een CMS dat continue in ontwikkeling is om te voldoen aan de nieuwste webstandaarden. Als gevolg hiervan komen er regelmatig updates uit. Om ervoor te zorgen dat de website nu en in de toekomst goed blijft functioneren en uit te breiden is, is het van belang om deze updates geregeld door te voeren. Het gaat dan om updates van WordPress, maar ook van plugins die je gebruikt voor bepaalde functionaliteiten, zoals een contactformulier. Ook is elke WordPress sites gebaseerd op een bepaald template, waar regelmatig updates van uitkomen.

Waarom je website onderhouden en updaten?

Er zijn een aantal belangrijke redenen om je WordPress website te blijven updaten.

Om te voorkomen dat je site gehackt wordt

Dit klinkt afschrikwekkend, maar het is nu eenmaal een feit dat een populair CMS als WordPress interessant is voor hackers. Als ze eenmaal een beveiligingslek hebben gevonden, hebben ze daarmee toegang tot tientallen miljoenen websites. WordPress brengt regelmatig updates uit om bepaalde veilgheidslekken te dichten.

Zorgen voor een goed functioneren van de site nu en in de toekomst

Het is van belang om WordPress, plugins en thema’s goed te onderhouden, mocht je in de toekomst bepaalde nieuwe functionaliteiten willen inbouwen. Als je bijvoorbeeld op een later moment een webshop aan je site wilt toevoegen, zou je daarvoor de WooCommerce plugin kunnen gebruiken. Maar wanneer je op dat moment een zeer oude WordPress versie gebruikt, zal de WooCommerce plugin niet compatibel zijn en kan je deze dus niet gebruiken. Tenzij je op dat moment alsnog in 1 keer update naar de nieuwste WordPress versie. Maar updaten van een hele oude naar de nieuwe versie geeft vaak problemen. Je kunt dit dan ook het beste gewoon bijhouden.

Handig: updates laten uitvoeren door Webstudio Renée!

Als website eigenaar wil je je eigenlijk liever gewoon bezighouden met je bedrijf en de werkzaamheden die daaruit voortkomen. Als webdesigner voer ik voor een groot aantal websites en klanten de periodieke updates door.

 

WEBSTUDIO Renée
Rijksweg 68
4255 GM Nieuwendijk
Telefoon: 06 - 496 240 12
Email: renee@webstudiorenee.nl

Lees het privacybeleid.